In een vernieuwende (woning)markt past een frisse aanpak. De moderne consument is kwaliteit- en prijsbewust. Tegelijk kan het nemen van een zó grote beslissing als het kopen van een huis onzekerheden oproepen. Vaak wordt de knoop daardoor niet, of mogelijk niet op het juiste moment doorgehakt. Het kan hierdoor gebeuren dat u een passend huis misloopt, of misschien zelfs bepaalde woningen over het hoofd ziet. Daarnaast kan het gebeuren dat u een huis aankoopt waarbij u achteraf toch voor (onaangename) verrassingen komt te staan.

De beslissing om bij het zoek- en aankooptraject een makelaar in te schakelen is tegenwoordig echter niet meer vanzelfsprekend. De kritische consument stelt zich de vragen:

  • wat doet een makelaar nu eigenlijk voor mij?
  • wat is de toegevoegde waarde, ik kan alles toch op internet vinden?
  • wat zijn de kosten voor een dergelijke opdracht?
  • en vooral: is het mij dat wel waard?

Proeftijd

Om de beslissing van het wel of niet inschakelen van een aankoopmakelaar voor u eenvoudiger te maken, heb ik de proeftijd in het leven geroepen. Ik bied de potentiële zoeker de mogelijkheid mij een dagdeel ‘op proef’ te krijgen. Ik kan u vanachter een tafel vertellen wat ik allemaal voor u kan en zal doen, maar ik ben er van overtuigd dat u dat liever in praktijk ervaart. Na een kennismakingsgesprek zoek ik een aantal te koop staande huizen voor u uit, mogelijk zelfs huizen die u zelf nooit uitgekozen zou hebben. Vervolgens gaan we een ochtend of middag op pad en bekijken de geselecteerde woningen. Na dit proeftraject besluit u of u wel of niet met mij verder wilt. Als dat inderdaad zo is, leggen wij dat contractueel vast.U heeft inmiddels een idee van wat ik voor u kan betekenen en ik heb u en uw wensen leren kennen, want weinig is meer persoonlijk dan uw reactie op een (t)huis.

Gerust gevoel

Het enige dat u als zoeker daarna hoeft te doen is beslissen of u een huis en buurt ‘leuk’ vindt om in te gaan wonen, de rest (bouwkundig, passendheid, prijs - kwaliteit, etc.) houd ik voor u in de gaten. De verkoper heeft een informatieplicht, de koper een onderzoeksplicht, dat neem ik van u over. Een gerust gevoel voor u.

Deeltraject

Het is ook mogelijk dat u het huis van uw dromen al heeft gevonden, maar niet goed weet hoe u het verder aan zal pakken. U kunt mij dan inschakelen om u verder te begeleiden, adviseren en het onderhandelingstraject en alles wat daarbij en daarna komt voor u te doen.