U en uw huis

De verkoop van uw woning is allerminst uitsluitend een financiële aangelegenheid. Mensen die belangstelling hebben voor uw woning lopen letterlijk door uw privé heen. Men kan positief, maar ook minder tactvol commentaar geven op de door u vaak zo zorgvuldig gemaakte keuzes voor uw leefomgeving.

Als de verkoop wat langer duurt, kan de onzekerheid toeslaan: wat is er mis met mijn huis, het is toch een goed en leuk huis? Wij hebben er al die jaren zo fijn gewoond. Ik bekijk samen met u en eventueel met hulp van buitenaf wat we kunnen doen om de verkoop te stimuleren.

Afscheid

Als makelaar verlies ik nooit uit het oog dat het voor u ook emotioneel is om uw huis te verkopen, wellicht was het uw eerste huis, zijn de kinderen er geboren, of misschien is het wel het huis van uw ouders, of grootouders. Het huis is een deel van uw leven (geweest) en hoe dan ook betekent dat afscheid.

Zorgvuldigheid

Een reële prijsstelling maakt een belangrijk deel uit van de verkoop. Voor mij is het verkopen van een huis echter, buiten het maken van een goede prijs, vooral ook een zaak van zorgvuldig informeren en handelen. Ik zal dan ook uitgebreid informatie inzamelen bij u en de daarvoor aangewezen instanties, voordat ik uw huis te koop zet. Daarnaast kan ik putten uit mijn eigen kennis en ervaring. Niets is akeliger dan dat koper en verkoper achteraf problemen krijgen over zaken die voorkomen hadden kunnen worden. Oprechtheid van mij als makelaar en van de verkoper in de informatieverstrekking is van groot belang voor een geslaagde verkoop. Buiten de informatieplicht van de verkoper, heeft de koper een onderzoeksplicht.