Wanneer moet ik een taxatierapport laten maken?

De bank, ofwel de hypotheekverstrekker, zal in de meeste gevallen en taxatierapport vragen als u een (nieuwe) hypotheek gaat afsluiten.

Taxatierapport

Aan een betrouwbaar taxatierapport ligt een gedegen plaatselijk, schriftelijk en eventueel historisch onderzoek ten grondslag. Ik heb ruime ervaring in het taxeren van onder meer woningen en ben VastgoedCert gecertificeerd en beëdigd NVM makelaar - taxateur onroerende zaken, lid NVM Wonen.

Aankopen

Wanneer u een woning aankoopt zult u in de meeste gevallen een hypotheek nodig hebben voor de financiering. De aankopend- en verkopend makelaar worden door de bank in dit geval niet als onafhankelijk gezien. De bank zal een taxatierapport van een onafhankelijk en erkend taxateur verlangen.

Verbouwen

Wanneer u uw woning wilt verbouwen, dan kunt u in de meeste gevallen een aanvullende, of zelfs nieuwe hypotheek afsluiten. De bank zal in dat geval een taxatierapport van een erkend taxateur verlangen, van de huidige en soms ook van de toekomstige waarde van uw woning.

Prijscheck

Ook wel waardebepaling genoemd, is niet hetzelfde als een taxatie. Aan een prijscheck kunnen geen rechten worden ontleend. Een prijscheck geeft u een indicatie van de waarde van uw woning.

Spoedtaxatie

Indien nodig kan ik binnen 48 uur een taxatierapport voor u klaar hebben, dit hangt uiteraard wel af van de beschikbare informatie en toegankelijkheid van de woning.

Kosten

U kunt de taxatiekosten in de meeste gevallen als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte.